Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще присъства  на церемонията за връчване на традиционните награди "Спортен Икар". Призовете ще бъдат раздадени за 20-ти пореден път от Българския олимпийски комитет и фондация "България спорт".

Церемонията ще се проведе на 15 декември от 11.00 часа в Софийската художествена галерия , ул. "Гурко" 1.

Медал за "Олимпийски заслуги" ще получат олимпийските шампиони Сийка Келбечева (гребане), Андон Николов (вдигане на тежести) и Георги Костадинов (бокс). И тримата навършват 60 г.

С почетен знак на БОК ще бъдат отличени олимпийската шампионка в леката атлетика Иванка Христова (70 г.) и Георги Янакиев (70 г.), член на Изпълнителното бюро на БОК и председател на СБА.

С медал "Спортът за един мирен свят" ще бъдат удостоени инж. Валентин Лазаров (80 г), дългогодишен баскетболен съдия и комисар на Международната федерация по баскетбол на олимпийските игри, както и Пюзант Касабян (70 г.) - председател на Българската федерация по бадминтон и Гюнтер Хубер - експерт на Международната  федерация по бадминтон, подпомагащ работата на БФ Бадминтон и по-специално подготовката и развитието на младите таланти.

Със сребърна значка на БОК ще бъде наградена Борислава Дамянова (46 кг) - сребърна медалистка в турнира по джудо от европейския младежки олимпийски фестивал.

Със златна значка на БОК ще бъде удостоен нейният треньор и баща Емил Дамянов.

Приза "Надежда Лекарска" за принос в олимпийското образование и възпитание се връчва на доц. Ефрем Ефремов - съосновател на Националната олимпийска академия.

А с плакет на БОК ще бъде удостоен Олег Ковачев - сценарист и режисьор на филма "245,5".

На същата церемония  фондация "Български спорт" ще връчи наградите си "Икар". Най-големият приз "Икар за постижение на годината" се връчва на световната шампионка по борба Станка Златева. А в категорията "Икар за достойно представяне" са другите двама световни шампиони за годината - Петър Стойчев (плуване) и Елис Гури (борба).