До два месеца Стара Загора ще има нова спортна площадка, фитнес на открито и обновена детска площадка.

Спортният център ще бъде разположен на занемарения от години терен зад Централната поща. На първата копка присъства зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев. Сигурен съм, че заедно ще направим много проекти и прояви в Стара Загора, които ще помогнат развитието на спорта, каза кметът Живко Тодоров.

Йовчев изрази увереност, че спортният терен ще бъде изпълнен качествено и пожела тясното сътрудничество с местната власт да продължи и занапред, за да се случват все по-добри неща в името на спорта. "Градът ви става все по-спортен. Обновена е залата за спортна гимнастика, необходимо е оборудване с уреди, за да може Стара Загора да бъде домакин на международно състезание. Доброто ни сътрудничество с общинската администрация продължава, няма пречки пред нас".

Да няма сътресения при подписването на договорите с федерациите, контрол на изразходваните средства, внимание към приоритетните спортове, реална преценка при финансирането на домакинствата, са сред приоритетите в работата на зам.-министър Йовчев.

Освен фитнес площадка, на терена зад пощата ще бъде построено и футболно игрище с трибуни и детски кът.

Стойността на проекта е 239 000 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение 40 работни дни, след подписване на Акт Образец 2. Изпълнител е Обединение „Спортна Стара Загора". Обектът е включен в инвестиционната програма на Община Стара Загора.

В северната част на обекта има съществуваща детска площадка. Предвижда се демонтаж на съществуващите съоръжения и монтиране на нови ,детски фитнес уред и комбинирано детско съоръжение.

Фитнес площадката с 5 уреда ще бъде оформена от източната част на терена.

В южната част на обекта ще се разположи спортно игрище с изкуствена трева и площадка за стрийт фитнес. Игрището ще бъде с ограда с височина 6 м, а в близост до него ще се монтира трибуна за 250 човека. Фитнес площадката ще се покрие с каучукови ударопоглъщащи плочи, а в съществуващия пясъчник ще се оформят зелени площи. Предвижда се и ремонт на съществуващите пейки.