На пресконференция в Пловдив заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев подкрепи благородната кауза на президента на козметичната компания „Рефан България” Ангел Попов, който обяви, че стартира проект за ремонт и оборудване на Отделението по онкохематология в пловдивската Университетска болница „Свети Георги”. Началото ще бъде поставено с реновирането на две стаи и две манипулационни, които ще отговарят на съвременните критерии за лечение в отделение от такъв тип.

„Приветствам инициатива на Ангел Попов. Тук съм да го подкрепя, защото винаги помага на значими каузи. Той е благороден човек с широко сърце, което не остава безразличен към болката на хората. Пожелавам успешен старт и реализация на новия му проект. Вярвам, че всички трябва да работим за осъществяване на такива достойни каузи и да проявяваме повече благородство като даваме всичко от себе си”, така Йордан Йовчев похвали делото на Попов.

Президента на „Рефан България” изтъкна, че ремонтът, който предприема ще продължи поетапно до пълното реновиране и обзавеждане с необходимата апаратура и на останалите 14 стаи. Той подчерта, че това трябва да стане много бързо, тъй като спецификата на лечението често налага много спешна медицинска намеса и по-дълъг престой на децата в отделението. В своето обръщение към представителите на медиите той призова за разгласяване на инициативата, с която да се привлекат още съмишленици за ускоряване и съкращаване сроковете на ремонта.

Д-р Стоянова, завеждащ детско онкологично отделение заяви: “При определени онкологични заболявания с каквито са малките пациенти в нашето отделение се налага провеждането на по-интензивна химиотерапия. Спецификата на лечението изисква отделенията, в които се извършват манипулациите да бъдат сходни с тези където се осъществява костно-мозъчна трансплантация. За нас като лекари е много стимулиращо, че голяма част от децата се спасяват. За да се стигне до този щастлив край е необходимо адекватното лечение и осигуряването на модерна материална база. Благодарение на благородния жест на г-н Ангел Попов нашата мечта да имаме такова болнично отделение ще стане реалност.“

За своята дарителска дейност през 2012 година Ангел Попов беше удостоен с престижното отличие “Малкият принц”. Още тогава той обеща, че ще продължи да помага на хората.