Добра подуим тренировка направиха българските състезатели преди старта на Световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата започва утре и ще продължи до неделя в Двореца на културата и спорта във Варна.

Заявка за участие са подали над 150 състезатели от 28 държави. България ще бъде представена от петима мъже - Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев. При жените ще разчитаме на Валентина Георгиева и Виктория Чакова.

Официалните тренировки бяха наблюдавани от легендата на този спорт Йордан Йовчев, който през цялото време даваше съвети на Исус и Христос Маринови. Братята ще се борят за място във финалите на халки, коронния уред на Йовчев.

"Като цяло стоим много добре, чак ме е страх да се похваля. Имаме сериозни амбиции и освен като организатори искаме да вдигнем българския флаг. Имаме такъв шанс в лицето на Валентина Георгиева. Имаме много силни състезатели, а и като цяло на Купата конкуренцията е голяма, но ние имаме своя шанс - Исус Маринов, Христос Маринов и Йордан Александров. Въпрос на изиграване. 28 държави с най-доброто са тук. Има много такива, които не ги познавам, което само по себе си показва, че е настъпил момент за смяна на поколенията. Те по нищо не отстъпват на разпознатите звезди, които сме свикнали да идват в България и специално във Варна. Супер домакинство. Тук е момента да благодаря на Министерството на младежта и спорта за оказаното съдействие, на община Варна, страхотно гостоприемство от Двореца на културата и спорта в лицето на Минко Христов и разбира се, на организационния екип, защото са много детайлите, организацията е сериозна и всеки един дава всичко от себе си, за да бъдем добро лице на Световната купа", коментира Йовчев.