Олимпийският ни медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев днес проведе един час по физическо възпитание на учениците от 4-ти клас в пловдивското начално училище „Христо Ботев”.

Като част от кампанията на Министерството на физическото възпитание и спорта и Българският спортен тотализатор „Аз обичам спорта” часът по спорт се превърна в истинска сензация за малчуганите, които се молеха на Данчо Йовчев да продължат забавлението и след като би звънеца за края.

„Много се радвам, че Министерството на физическото възпитание и спорта и Българският спортен тотализатор организират тази инициатива, „Май – месец на българския спорт”. Децата трябва да спортуват и ние, лицата на кампанията, трябва да им даваме пример. Да им показваме, че спортът може да е по-интересен и забавен от компютърните игри”, каза Йордан Йовчев.

От името на МФВС най-успелият ни гимнастик подари на училището топки за футбол, баскетбол и волейбол, комплекти за тенис на маса и бадминтон.

Утре 13 май /четвъртък/, 13.30 часа, час по физическо възпитание ще проведе шампионката ни спортна стрелба Мария Гроздева в столичното 73 СОУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик”.