Една от най-заслужилите параолимпийки на България Стела Енева е амбицирана на 7-ми април да бъде открита във Варна новата реновирана зала за спортисти с увреждания. Датата е избрана символично и съвпада с Деня на здравния работник.

Освен спорт за здраве и аматьори, там ще могат сериозно да тренират и параолимпийците ни.

„Искам да оставя нещо след себе си. Искам да помогна на хората в моето положение и да им спестя мъките, през които съм минала. Аз съм с ампутирани крака, но не съм се предала, дори изкачвам стълби и тренирам сериозно. Не ми е лесно, защото ангажиментите ми със залата и клуба във Варна са много, а трябва да тренирам сериозно, защото сега през февруари имам важен турнир в Дубай. Ще кръстим залата „Спортен дух”, убедена съм, че ще сме от полза на много хора, които няма по този начин да бъдат в тежест на семействата си и на родителите си. Чрез спорта в тази зала много ще намерят своя път в живота и ще се интегрират пълноценно,” убедена е Стела Енева.

Много малко, но все пак необходими са довършителните строителни работи по залата.

„Спортното министерство ни съдейства с 48 хиляди лева, но имаме нужда от още малко помощ, убедена съм, че ще се намерят хора, които да откликнат на идеята,” казва още пред Гонг Стела.

Според нея у нас са много малко специалистите, които могат да преподават спорт на хора с увреждания. Самата тя е завършила НСА и желае за в бъдеще да работи и като треньор. Амбицията и хъсът й са впечатляващи, Стела е истински спортист, от който само можем да се възхищаваме.