Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова очаква повече българи да бъдат в топ 10 на класацията на БТА "Спортист на Балканите". Костадинова призна, че миналата 2016 година е била добра за български спорт, но се надява догодина традиционната дългогодишна анкета да бъде спечелена от българин.

"Изпратихме една много добра година. Освен медалите на олимпийските игри, имаме носител на Световната купа по сноуборд. Представихме се силно и на младежките олимпийски игри. Мисля, че повече българи заслужаваха да бъдат в челната десетка. Дано българин спечели анкетата догодина. Ясно е, че няма незаменими хора и рекорди", коментира Костадинова, която е петкратна победителка в анкетата.

Президентът на  БОК говори и за евентуалното анулиране на световните рекорди в леката атлетика заради употреба на допинг.

"Това е несериозно. Защо трябва да страдаме тези, които не сме уличавани в употреба на допинг? Ако някой иска да зачеркне историята, може да опита да отмени рекордите", каза още Костадинова. Тя е световна рекордьорка в скока на височина. /БТА