Най-добрата българска плувкиня Нина Рангелова бе гостенка във вечерното предаване на Дарик Радио „Гол линия”. В него тя говори за нивото на плуването в България, за Олимпиадата в Пекин и да бъдещите си планове.

„Националният рекорд много се цени, затова съм известна с него. Няма абсолютно никаква конкуренция в България при жените, не знам защо Съвсем спокойно аз си ставам републиканска шампионка без никакви усилия”, заяви Рангелов.

„Плувкините в България сме само две - аз и Катя Аврамова. Тя от три възможни рекорда направи три. Плуването се развива бавно”.

„На Олимпиадата имаше проблем с екипировката, защото нашите снабдители си помислиха, че сме плували с други костюми. Световните шампиони не плуват с Тир, а със Спийдо. Аз лично също предпочитам Спийдо”, обясни плувкинята за скандала с екипировката на националния отбор.

„От предучилищна съм тренирала 4 години художествена гимнастика, бях резерва и се надявах някоя от другите да си счупя ръка”, признава шеговито 18-годишното момиче.

„Да си първи в България не е кой знае, какво постижение. Гледаме да изгоним спортистите ни. Ще опитам да остана в България, надявам се да уча журналистика. Още от малка съм си устата”.

„В Щатите не са най-добрите плувни басейни. Там ще съм една от многото, предпочитам да съм в България една от малкото. За Мишо Александров няма да кажа нищо лошо. Той криеше, че ще се състезава за САЩ, в последствие научих, че няма да се състезава за България. Олимпиадата е нещо, което не може да се опише с думи,. Самата атмосфера няма къде другаде да се усети”.

„Като изключим Пекин, март бяхме в Швеция – плувният басейн беше уникален, такова нещо не бях виждала. Смятам да се занимавам със спорт, не смятам да ставам треньор”.

В края на интервюто, Рангелов си пожела успехи през годината: „Да се представя добре на Световното в Рим и да направя постижение, което да се запомни”.