Михаела Маевска, която е помощник на Весела Димитрова в настоящия ансамбъл по художествена гимнастика, коментира, че по-трудно се играе пред родна публика. Бившата гимнастичка даде специално интервю за Дарик радио преди началото на Световната купа по художествена гимнастика. Турнирът, на който страната ни ще бъде представена от ансамбъла-жени, Невяна Владинова и Катрин Тасева, започва на 5 май в „Арена Армеец“ и ще продължи до 7 май.

„Момичетата са мотивирани, намираме се в серия от състезания. Нямат търпение да излязат пред нашата публика и се чувстват добре общо взето. Всичко е наред с Бинева, здравословно са добре момичетата, нямат травми. Да чукам на дърво всичко е наред. На този етап няма да правим промени в композициите“, започна Маевска.

„Определено, колкото повече ансамбли има, за нас е по-добре, защото е по-голяма конкуренцията. Руските са си рускини. Не ни изненадват с нищо, те са най-големият ни конкурент“, каза още асистентът на Весела Димитрова.

„За съжаление бяхме на тренировки и не съм гледала ансамблите на девойките на „Sofia Cup”. Надявам се и на Eвропейското да имат същия успех. Определено е по-трудно пред родна публика, важно е да се запази концентрацията. Като знаеш, че те гледат познати е важно да се съхраниш. Но усещането е незаменимо. Нашата зала си е най-хубавата. Най-хубавите спомени, най-хубавата зала. Като организация всичко е много добро. Казвам им това и на момичетата. Казвам им, че сега ще има повече адреналин. Те също са мотивирани и имат желание да се докажат“, завърши Маевска, която бе част от ансамбъла, стигнал до бронзовите медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.