Този уикенд ще се проведе Републиканското първенство по снукър за 2020 година. Спортен клуб „Академията“ – Арена Запад ще бъде домакин на предпоследното състезание за сезона.

Общо 34 състезатели ще се включат в Републиканското първенство. Братислав Кръстев ще защитава титлата си от миналия сезон. В настоящата кампания Георги Величков успя да спечели пет от шестте ранкинг турнира и заслужено води в националната ранглиста. След него в класирането се намират Виктор Илиев, Братислав Кръстев и младия талант Велиан Димитров.

Някои от най-добрите играчи по билярд са се записали за републиканското по снукър. Това са Георги Георгиев, Кристина Златева, Дилян Тиклев, Марио Вълчев, Мартин Тодоров, Денис Маздрашки и Спасиан Спасов, който има най-голям опит в снукър състезанията.

Очакват ни много интересни и равностойни срещи на зеленото сукно. Двубоите ще се играят тази събота и неделя, всеки желаещ може да посети и да гледа мачовете напълно безплатно при спазване на ограничителните мерки.

Седмица по-късно ще се проведе и финалния турнир „Мастърс“, където ще участват играчите от топ 16 в националната ранглиста. С този турнир ще се закрие и сезона в българския снукър, но скоро след това ще започнат новите битки на зеленото сукно в България.