Българската спринтьорка Инна Евтимова заяви, че подготовка й е насочена предимно за лятото – за Европейското първенство, както и за Олимпийските игри, а не толкова за предстоящото в Истанбул Световно първенство в зала. Домакин на шампионата на планетата е Турция, а надпреварата ще се проведе от 9 до 11 март. България ще бъде представена от осем лекоатлети, сред които е именно Инна Евтимова.

„Целта ми за Световното първенство е личен резултат на 60 метра. Имам 7,24 сек. личен резултат, тази година направих много малко бягания, но смятам, че мога да подобря личния си резултат и ще бъде страхотно, ако успея да го направя точно на Световното първенство“, сподели спринтьорката ни.

Инна Евтимова бе категорична, че основните й цели са насочени за лятото: „Не се чувствам готова специално за Световното първенство, но така се случиха нещата, че направих добър резултат и бях казала, че ако не бягам под 7.30, изобщо няма да има смисъл да пътувам за Истанбул. Вече съм била на достатъчно форуми – на Световно, на Олимпиада, на всичко и не ми е цел само да участвам, а да направя нещо. Но се готвя за лятото“, сподели спринтьорката ни.

Атлетката ни участва на Балканиадата в Истанбул преди няколко седмици. По време на шампионата тогава се появиха информации, че организацията на домакините не е била на много високо ниво, както и условията в залата. „Отвън всичко беше в кабели, мръсно, залата беше покрита с прах, но смятам, че ще успеят да се справят с организацията. Отопляваха залата само е деня на състезанието, а преди това беше студено. Не бяха предоставили и добри възможности за загрявка на Балканиадата, имаше само 30 метра, на които всички трябваше да загряваме, но на самото световно ситуацията ще е различна.“

Инна Евтимова е част от женската щафета 4х100, която има амбиции за Европейското първенство и Олимпиадата. „Още не се знае кои ще бъдат основните състезателки, защото има 8 момичета, а местата са само 4. Така че нещата са още в процес на изглаждане. Но лично мое мнение е, че проф. Роберто Бономи (треньорът на Ивет Лалова) трябва да се заеме с щафетата, той има опит в тези неща. Смятам, че той разбира от щафетите, защото Италия има много добра мъжка щафета, печели медали, и се надявам и ние да го направим.“

"Бяхме на лагер с Ивет в Италия, където тренирахме елементи за щафетата с нейния треньор. Продължаваме да работим, защото ни липсва специфичната техника, която е много важна за този тип бягане. Всички спринтьорки сме наясно колко значима и престижна е щафетата. Мечтаем за финал на Олимпиадата, но първо трябва да спечелим квота", добави още Инна Ефтимова.