След броени дни започва Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, а в скоростните дисциплини при дамите България има две представителки - Ивет Лалова и Инна Ефтимова.

Пред "Спортно шоу Гонг" Ефтимова сподели своите очаквания от надпреварата като изрази високи цели, свързани с финалите на 100 и 200 метра.

"Вълнувам се, нямам вече търпение да замина. Мисля, че в Стара Загора на Балканиадата показах, че мога да бягам и двете дисциплини. Има и два дни почивка, така че е възможно да се бягат и двете", заяви Ефтимова.

"Балканиадата може да я приемем като генерална репетиция. Не бяха добри условията за лични резултати, но смятам, че съм подготвена."

За нея това е четвърто Европейско първенство. "Целите са да са направя личен резултат най-вече на 200 метра, чувствам се подготвена, не виждам причина да не се получи."

"Поддържаме връзка (с Ивет), доста време и тренирахме заедно. Винаги се подкрепяме, ще бягаме и двете и на двете дисциплини. Не съм бягала на тази писта, чувала съм, че е много бърза. Самият Юсейн Болт си направи там най-доброто постижение."

"Не е връщане, бях в Италия да трупам опит, извлякох всичко положително, с Валя не сме прекъсвали връзка. За мен е по-спокойно и удобно да съм близо до близките си и моя приятел."

Ефтимова има занимание и извън спорта, тъй като има своя марка за аксесоари. "Силно се надявам да я развия и да се получат нещата и в тази посока. Носи ми голямо удоволствие."

"Като опит целите са ми по-високи, гледам към финалите, докато преди не си позволявах толкова да гледам напред."