Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински сподели задоволството си от представянето на боксьорите ни на европейското първенство в Самоков и поздрави шампиона Даниел Асенов за невероятния начин, по който игра във финала.

„Той е едва на 18, но игра като истински мъж! Ние сме започнали да го подготвяме и подкпепяме още от юношеска възраст и наистина бъдещето е пред него. Аз обаче смятам, че всяко едно от тези момчета, които се качиха на ринга в Самоков, имат добро бъдеще,  щом оставят сърцето си на ринга, както го направиха повечето от тях”, сподели Инински.

Той благодари на целия екип около себе си, който подготви и организира по думите на шефовете на европейската конфедерация, „перфектно първенство”.

„Благодаря и на министър Кралев, който подкрепя българския бокс и въобще спорта и се надявам и за в бъдеще да имаме предан партньор в лицето на държавата”, допълни Инински.

Според него с успехите си в Самоков българският бокс не възвръща, а затвърждава позициите си на европейската и световна сцена. „Освен с победите на ринга, България печели и с добрата организация на подобни отговорни форуми. Сега поискахме домакинството и на европейското за жени догодина, защото ние имаме и много силни състезателки. А и боксът вече не е само мъжки спорт, медалите нямат пол”, обяви президентът на боксовата федерация.