Националният отбор на България в индивидуалната надпревара на 29-то Световното първенство по художествена гимнастика пристигна вчера в японската префектура Мие. Нашата страна ще бъде представяна от Силвия Митева, Моника Минчева и Филипа Сидерова.

Митева и Минчева пристигнаха от Нагано, където от 23-ти август бяха на подготвителен лагер с българския ансамбъл. Сидерова пък дойде направо от Азербайджан, където се подготвя със своята треньорка Мариана Василева.

Трите ни грации ще участват в отборното класиране, многобоя и финалите на отделните уреди, а състезанието им започва на 7-ми август. От днес стартират тренировките на индивидуалните гимнастички, а утре и другиден са официалните тренировки пред съдии и медии.

В Мие вече са и двете български съдийки - Деспа Кателиева и Нина Алексиева. Индивидуалното състезание започва на 7 септември с квалификациите на въже и обръч, които продължават и на 8 септември. Вечерта на същия ден са финалите на двата уреда.

Ансамбълът ни за жени заедно с треньорския си щаб - начело с Илиана Раева, ще остане на подготовка в Нагано до 9 септември, тъй като състезанието при ансамблите започва на 12-и.



Организацията на състезанието е на високо ниво. Красивото спортно съоръжение „Сън Арена” се намира между двата града - Исе и Тоба в префектура Мие. Между тях разстоянието е 13 км. Отборите са настанени и в двата града като България е в Тоба.