Индийците Амал Ралдж Антъни и Санил Шети се оказаха непреодолима преграда за за българите Теодор Александров и Денислав Коджабашев, като ги победиха с 3:0 гейма. В първите две части българите имаха своите шансове да стигнат до краен успех, но ги загубиха  - 8:11 и 9:11. В решителните моменти Теодор и Денислав допуснаха леки грешки и това помогна на азиатците да затворят геймовете.

Разколебани от грешките, които направиха, българите загубиха последната част с 4:11. Така България няма вече представители на турнира по тенис на маса в Панагюрище.

Ето какво заяви за GONG.BG след срещата старши-треньорът Асен Асенов: „Леките грешки доведоха до разконцентриране на нашите момчета. Индийците играха много стабилно и двамата. Допуснаха по-малко грешки в решителните моменти на първите два гейма и ги спечелиха. Трябва ни по-добра подготовка, за да влизаме в турнира по-подготвени и конкурентоспосбни на силните азиатски представители“.

Теодор Александров и Денислав Коджабашев

източник: Валентин Грънчаров

„Много бяхме разколебани на сервис посрещане, което доведе до непредизвикани грешки от наша страна. Първите два гейма имахме реални шансове да ги затворим, но грешахме в решителните моменти. При 2:0 за тях, индийците заиграха по-смело и приключиха бързо мача“, каза Теодор Александров.

На свой ред, Коджабашев добави: „Тежък мач, много рязка игра от страна на противниците, топките им идваха много тежки и ние грешахме. Имахме нашите възможности, но не успяхме да се възползваме и загубихме“. 

Теодор Александров и Денислав Коджабашев

източник: Валентин Грънчаров