Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика при жените Ина Ананиева сподели, че грациите най-после са били оценени подобаващо. Момичетата триумфираха на Световната купа в Минск с три златни медала.

„Много сме щастливи, честно казано за нас беше голяма изненада, въпреки че момичетата бяха в добра форма. Радвам се, че освен на нашата Световна купа в София, успяхме и в Беларус да завоюваме три златни медала“, сподели Ина Ананиева.

„Тези съчетания ги готвим от миналата година от ноември месец. Изпробвахме нови трика, а всички специалисти споделиха, че момичетата са в една много добра форма и играят много убедително и много уверено.“

„То при нас състезание със състезание няма. След този успех сега всички очаквания ще са много високи. Надявам се да имаме този късмет и на Европейското първенство, защото момичетата са в една страхотна форма“, коментира още треньорът.

„Забележки нямам, нашият отбор беше единственият, който успя да изиграе четири съчетания без груби грешки и това беше отбелязано от всички специалисти. Не знам защо Русия отсъства, може би имат проблеми с контузии. Бяха заявени в стартовия лист. Радвам се, че този път бяхме оценени достойно“, завърши Ина Ананиева.