Президентът на "Левски Илиана" Ина Ананиева определи като голям успех за клуба спечелените три златни и един сребърен медал от държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, категория Елит.

"Това наистина е голям успех за клуба. Това е двегодишен труд, защото до 2016 година бях ангажирана пряко с националния ансамбъл жени, след това отглеждах малката си дъщеря и общо взето следях нещата дистанционно. От две години съм плътно от сутрин до вечер в залата и контролирам целия процес, както на състезатели, така и на треньори. Имам невероятен млад екип", каза Ананиева специално за страницата на БФХГ.

Тя добави, че треньорката на женския ансамбъл на клуба Любомира Казанова е "треньор с огромен потенциал за голямата гимнастика".

"На това първенство имаше много отбори, които бяха подготвени за медали, а времето за подготовка ни беше доста кратко, предвид обстоятелствата при които бяхме поставени. Знаете, че залите бяха затворени за цели три месеца", коментира Ананиева.

Тя заяви, че е научила много неща от президента на федерацията Илиана Раева, която наследи като треньор на ансамбъл жени, а след това и като президент на клуб "Левски Илиана".

"Много ми беше трудно да успея да си изградя респекта, който отборът имаше към нея - да го има и към мен, но смятам, че го направих. На много неща се научих от Илиана Раева и както често казвам имах късмет да пия от извора. А като ръководител . . . да тичам срещу нея не мога да я стигна. Тя е невероятен ръководител! Такива хора като нея са единици!", добави Ананиева.