Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика за жени Ина Ананиева получи наградата за треньор на годината на СК Левски. Тя изведе гимнастичките до световната титла в многобоя и до сребърен медал на топки и ленти на шампионата в Измир (Турция). На европейското първенство българките взеха златен медал на бухалки и бронзов на топки и ленти.

"Чувстваме се страхотно накрая на годината. Наистина беше страшно успешна година за нас. За мен е изключителна чест, че получавам тази награда, защото аз съм възпитаничката като състезател и като треньор на Левски. Затова за мен е огромна чест, че получих тази награда", каза Ананиева.

"Предстоят ни 3-4 почивни дни като съберем Коледа и Нова година, защото още в средата на февруари стартираме с Гран При на Москва. Така че няма никакво време за новите композиции. Знаете изцяло сменихме програмата - нови уреди, пет ленти - много сложно за работа, три чифта бухалки и два обръча - така че ни чака много работа и нямаме време за почивка. Догодина отново има страшно много състезания от Световните купи, има първите европейски игри, който ще бъдат в Баку. Там си пожелавам да си вземем медала в многобоя, който тази година ни се изплъзна.

Предстои ни тежко световно първенство, защото ще се раздават квотите за олимпиадата в Рио де Жанейро - първите осем отбора взимат директни квоти. Знаете очакванията към нас сега са страшно големи след тази световна титла. Надявам да бъдем здрави и да имаме този късмет, който имахме през тази година", добави Ананиева.

Четири от петте гимнастички от ансамбъла бяха избрани за спортистки на СК Левски за годината. Само Цветелина Найденова не беше сред тях, защото е от Славия.

"Много сме щастливи и не само заради вниманието, което има към нас, но и за успехите, който постигнахме. Изключително сме щастливи за тази награда, защото за първи път сме спортисти на годината на "Синя звездна класация" и за нас е голяма привилегия и чест, че получихме тази награда", каза Християна Тодорова.

"В края на годината винаги има много награждавания и още взето засега навсякъде водим класациите. Надявам се, че догодина отново ще можем да оглавяваме класациите, защото се надявам да постигнем същите успехи", заяви капитанът Михаела Маевска.

"Най-приятно е когато си свършиш добре работата, когато сме на най-високото стъпало на стълбичката, когато хората оценяват нашия труд и нашите успехи, и печелим тези награди", добави Цветелина Стоянова.

"Догодина си пожелаваме същия успех, защото пак има световно първенство. Разбира се квота за олимпиадата, защото тя ни е водеща и главната ни цел е медал от олимпиадата", коментира Ренета Камберова. /БТА