54 именити български спортисти, треньори и деятели бяха наградени от министър Свилен Нейков на бляскава церемония, провела се в НДК в София. Почетни плакети за изключителната си дейност в името на спорта получиха редица популярни личности по повод навършването на техните юбилеи и кръгли годишнини в периода 17 май 2010 – 17 май 2011 година.

Сред отличените личаха имената и на отдавна изчезнали от прожекторите на светлините спортисти, но продължили да работят и милеят за спорта.

Под бурни аплодисменти наградите си получиха Светла Оцетова, Здравка Йорданова (гребенае), Димитър Добрев (борба), единственият българин във волейболната зала на славата Димитър Златанов, Димитър Янакиев (гребане), Валентин Савов (борба), Евгени Колев (спортна акробатика), Спиридон Зегов (волейбол), д-р Стефан Стругаров (лекар на националния отбор по борба), Никола Проданов (спортна гимнастика) и още много други – общо 54 световни и европейски шампиони, треньори и спортни деятели.

Церемонията бе само една малка част от кампанията на Министерството на физическото възпитание и спорта по случай Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Целият месец май е обявен в името на спорта, а малките празници и надпревари ще продължат до края на този месец.

За страхотната атмосфера и доброто настроение на всички гости се погрижи неповторимата Хилда Казасян.