Белгийският колоездач Натан ван Хойдонк прекрати кариерата си, след като му бе открит сърдечен проблем, който е бил в основата на инцидента му с автомобил преди няколко дни, обявиха от отбора му Йомбо-Висма, цитиран от АФП.

"След серия от прегледи Ван Хойдонк бе диагностициран със сърдечна аномалия. Тя е причинила инцидента, който можеше да му коства живота миналата седмица. Тази диагноза слага край на професионалната му кариера", съобщиха от отбора.

Ван Хойдонк, който бе съотборник на Йонас Вингегор при последните му две победи на Обиколката на Франция, предизвика катастрофа с коли в северно белгийския град Калмут миналата седмица.

"Давам си сметка, че имах невероятен късмет. В момента съм добре, но трябва да приема, че това е краят на кариерата ми", заяви състезателят, който напусна болницата в Антверпен днес. "Ще се концентрирам върху бъдещето ми на баща. Всичко е добре с Алисия и нейната бременност и чакаме с нетърпение раждането на детето ни. Това ми помага много", добави Ван Хойдонк.