Личният треньор на олимпийския шампион по вдигане на тежести Милен Добрев – Кръстьо Милев, все още таи надежди, че неговият възпитаник все пак ще се възстанови от тежката травма и ще вземе участие на Игрите в Пекин. Наставникът се надява Милен да може да защити титлата си от Атина.

Световният и двукратен европейски шампион продължава да страда от тежка контузия, която го спира от присъствие на най-големия спорт. Шансовете му за участие в Пекин са минимални, но ако той влезе в залата и започне да тренира до около 35-40 дни, Добрев може и да успее да се подготви за Олимпиадата.

„На този етап няма шанс да участва, ако не му минат колената с повече почивка, не знам дали ще може да участва. Всякакви процедури прави, нагревки, инжекции и още редица други. Шанс има, макар че остана малко време – има-няма четири месеца”, сподели Кръстьо Милев.

„Докато има време, има и надежда, но в момента в това състояние, в което се намира не мога да дам никакъв конкретен отговор дали ще участва. Това е Божа работа. На този етап не може да се мисли за операция, ако до 35-40 дни не влезе да тренира в залата, едва ли ще участва”, допълни личният наставник на Милен Добрев.