Илиян Георгиев отпадна на старта на световното по класическа борба в Москва. В среща от предварителния кръг при 74-килограмовите българинът отстъпи на Александърс Виснаковс (Латвия) с 0:2 части (0:1, 0:5). Малко по-късно Виснаковс бе елиминиран на 1/16-финалите от бронзовия медалист от олимпийските игри „Пекин 2008” Кристоф Жено (Франция) с 0:2 части (0:2, 0:2) и латвиецът не успя да изтегли нашия борец в репешажите за бронза.

Така българското участие в класическия стил на световното в Москва приключи с титла (Христо Маринов - 84 кг), две пети места (Венелин Венков - 55 кг и Иво Ангелов - 60 кг) и две десети места (Емилиян Тодоров - 66 кг и Калоян Динчев - 96 кг).

Днес стартира и надпреварата при жените. В първите две категории няма българска представителка. По-късно днес ще се тегли жребият за категории до 59 и 63 кг, в които ще се състезават Тайбе Юсеин и Елина Васева. Надпреварата в тези две категории е утре, четвъртък

В петък пък на тепиха ще излезе трикратната световна и четирикратна европейска шампионка Станка Златева (72 кг). В нейната категория китайският тим е заложил на 27-годишната Дан Ли, която няма никакви успехи, а за последно е участвала на голямо първенство преди пет години - през 2005-а и то на азиатския шампионат, където заема трето място.

От Русия ще разчитат на световната шампионка за девойки от преди три години Екатерина Букина. Тя участва на „Евро 2010”, където на финала загуби от Станка Златева.

От Япония пък отново се доверяват на 32-годишната ветеранка Киоко Хамагучи, която е петкратна световна шампионка, но в последните години няма особени успехи. Хамагучи не е участвала на голямо първенство от шампионата на планетата през 2008-а, където остана трета и прекрати кариерата си.