Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази радостта си от спечелената европейска титла от Стилияна Николова в Будапеща.

България запази титлата си, след като пред миналата година в Баку шампионка стана Боряна Калейн. Този път тя се класира на четвърта позиция.

„Спечели с много концентрирана и много добра игра. Тя не направи максимума, но нека не бъдем максималисти. 4 точки разлика с втората София Рафаели е категорична класа. Категорична. Факт е, че има някои неща, които не направи, но съм много щастлива. Искам да поздравя целия екип, който работи с нея. Те направиха една невероятна трансформация в работата в залата. Стилияна работи страшно много. Знаете колко е тежък спортът ни, но ние още от края на миналата година направихме някои генерални промени в подготовката. Много искахме да подобрим психологическото състояние на момичетата“, сподели Илиана Раева пред БНТ.

18-годишната Николова представи изключително силно всичките си четири композиции.

„Дори не мога да се зарадвам, много преживявам четвъртото място на Боряна Калейн. Много тежко се отнесох към нейното четвърто място. Тя е много талантлива, може да направи много, тя има композиции, които могат да бъдат златен олимпийски медал. На Боряна мястото ѝ беше днес на стълбичката. Щастлива съм много“, каза още Раева.