Старши треньорът на ансамбълa по художествена гимнастика Илиана Раева бе избрана за треньор номер едно на месец март. Тя получи традиционната значка на Пресклуб България след проведено допитване до 28 спортни редакции. На второ място в класацията остана старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов, а на трета позиция - наставникът на Рилски спортист Александър Тодоров.

Илиана Раева получи призa, заради отличното представяне на ансамбъла на третия за годината турнир от сериите Гран при в Тие, Франция. Българките обраха златните медали в многобоя и на съчетанията на отделните уреди.

На специалната церемония треньорът на гимнастичките ни благодари първо на своите помощнички - Мариела Пашaлиева и Ина Ананиева, както и на момичетата и целия щаб, който работи с националките ни.

“Това е първото ми отличие като треньор и затова ще го запомня. За мен това е изключително признание, защото уважавам прекалено много треньорската професия. За мен е изключителна чест да спечеля тази класация”, сподели след церемонията Илиана Раева. Нейните помощнички от своя страна й пожелаха, в края на годината да бъде избрана и за треньор на годината.

През следващата седмица, ансамбълът ни в състав Владислава Танчева, Галина Танчева, Кристина Рангелова, Стела Султанова, Боряна Йорданова и Михаела Маевска, заминава за поредния кръг от Световната купа в Портимао (Португалия).

Елеонора Кежова, която вече се възстанови от контузията на крака, тренира заедно с ансамбъла, но все още не е на 100 процента готова да играе съчетания, въпреки че вече се включва в композициите на ансамбъла. “Тя ще играе на Световното първенство през есента, но Елеонора ще трябва да се пребори за мястото си в състава. Аз нямам морал да извадя другите момичета в момента. Битката за титулярните места е огромна. Елеонора е много талантлив състезател, нямате представа какви усилия полага, но има едно правило, щом вървят нещата – не се пипат”, сподели Илиана Раева.

“В момента вървим възходящо и съм много доволна от подготовката. Нашите съчетания са много рискови, за разлика от останалите. Това, което ме притеснява е, че нашите конкуренти ще започнат да играят без грешка, а на нас ни трябва още малко време, за да не допускаме малките грешки. Когато това стане, не просто ще ги победим, а ще ги отвеем”, добави Раева.