Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева влезе в ролята на учител на първокласници. „Златното момиче” на България се включи с готовност в инициативата на Министерството на спорта “Аз обичам спорта”, като за един час стана учител по физическо възпитание на малчугани от 51-во СОУ "Елисавета Багряна" в столицата.

Очевидно, тази дейност се оказа изключително лека работа за Илиана Раева, която успя да включи всички деца в занимателни игри. Дори физическите упражнения не отказаха първокласниците, които посрещнаха много радушно именитата ни шампионка. Всички деца знаеха коя е Илиана Раева, а накрая не й спестиха раздаването на автографи, с които да се похвалят на съучениците си.

В края на заниманието Илиана Раева им подари топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и уреди за най-различни спортни игри. От своя страна децата също бяха подготвили изненада за своя “учител”. Първокласниците показаха, че могат да танцуват валс, на който да завиди всеки опитващ се да “проходи” в този вид танци.

Илиaна Раева е поредната спортна личност, която тази година подкрепя кампанията на Министерството на физическото възпитание и спорта „Аз обичам спорта”.

Целите на инициативата е да се представи спортът като алтернатива на зависимости, дискотеки, агресия, компютърни игри и чат, да се приобщават децата и техните семейства към физическа активност и спорт.