Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева засипа със суперлативи най-добрата ни състезателка Силвия Митева. Грацията ни слага край на своята кариера. Очаква се националката ни да съобщи официално пред медиите своята позиция на пресконференция на 13 ноември.

„Вчера Силвия Митева, по един много мил начин, покани мен и Мария Петрова на обяд и ни съобщи решението си да се откаже. Беше много трогателно, много се разчувствахме всички“, разкри Илиана Раева.

„Длъжна съм и трябва да кажа, че много се гордея с всичко, което направи това момиче, нейната майка, нейното семейство. Един много достоен път, който изминаха с изключително достойна борба. Много постижения, които ще останат в златната страница на българската художествена гимнастика в този тежък период. Тя беше в елита на световната художествена гимнастика, завоюва много медали от световни, европейски първенства и Световни купи. Много се гордея със Силвия Митева – спортистката, с личността Силвия Митева“, сподели президентът на БФХГ.

Илиана Раева разкри още, че грацията ни има голямо желание да остане близо до големия спорт. „Възнамерява да се състезава със съдийство, да остане близо до нас. Ще има моята подкрепа и тази на Мария Петрова. Изяви желание да помага и като треньор. Изобщо залата е отворена за нея.“

„Аз й предложих да й направим бенефис по време на Световната купа догодина. Тя се зарадва много, ще й направим бенефис, какъвто тя заслужава много“, допълни Илиана Раева.

„Ще участва на демонстративни турнири, малко ще се изпразни залата без нея. Дори за малките, които тръгват отдолу ще бъде тежко. Ще ми липсва много. Ще ми липсват нейните пируети, нейното улавяне извънзрително поле на топката – нейният патент на топка. Ще бъде близо до нас. Уверена съм, че ще направи още по-сериозна кариера. Очаквам тепърва от нея още успешни години“, завърши Илиана Раева.