Илиана Раева от месец работи и в залата по художествена гимнастика с националката Елизабет Паисиева, която се готви за Световното в Патра през септември.

Разочарована от резултатите на Европейското, съпругата на Наско Сираков се зае отново с грациите ни.

Преди Олимпиадата в Атина по същия начин Илиана месеци не излизаше от залата и резултатът за ансамбъла ни бе медал.

„Да мислим за отличие при индивидуалните състезателки на Световното сега е нереално, но трябва да положим основите за Олимпийските игри в Пекин. Ансамбълът е с по-голям шанс за медал на първенството в Гърция, треньорите Адриана Дунавска и Мариела Пашалиева направиха нови композиции, важно е, че има атмосфера. Работи се къртовски, но само така можем да си върнем позициите”, сподели за Гонг Илиана Раева.

Според нея на Световното трябва да ни представят опитните Симона Пейчева, Елизабет Паисиева и Стела Султанова, ако разбира се са във форма. Младите грации са получили огромен кредит на доверие, но все още не са готови за „голямата игра”. Най-вероятно трите ни представителки при индивидуалното в Патра ще танцуват и на Игрите в Пекин.

Спокойствие в работна обстановка цари при ансамбъла ни жени, който в момента се готви заедно с тима на Франция. На българския отбор помага отново признатият специалист Людмил Коцев, който е дал огромен принос за „златните момичета”.

Ще имаме ли скоро ново звездно поколение зависи изцяло от работата в залата. Защо все пак Илиана Раева се върна в залата след известен период изолация - чуйте от разказа й за Гонг.