Главният треньор на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева заяви категорично, че няма за цел да сменя Мария Гигова от президентския пост във федерацията. Тя заяви това по повод разразилия се скандал за ужасните условия, които бяха осигурени на грациите ни, за тренировъчния лагер във Франция, непосредствено преди Световното първенство в Монпелие, на което се раздаваха квоти за Олимпиадата в Лондон догодина.

“Нямам намерение да свалям Мария Гигова. Аз не играя пред медиите, нямам никакъв проблем с нея и ако имаше нещо такова, щях да го обявя. Появиха се спекулации, че искам да я сменя, но това не е така”, категорична бе Илиана Раева.

“Бях порицана от членове на Управителния съвет в уважителна възраст, че съм постъпила така, с огласяването на проблема. Аз казах пред УС, че всеки път, когато се правят неща в разрез с подготовката, а няма причина за това, ще го огласявам по този начин. Но аз го направих, за да съм сигурна, че повече така няма да се постъпва. Аз не съм капризна, а и никой от спортистите не търси лукс, но няма да се позволя да се правят икономии, когато имаме възможности за нормална подготовка”, добави Илиана Раева.

“Това беше начинът, по който всяко нещо, което ще пречи на подготовката, повече няма да се повтаря. По никакъв начин няма да позволя да се случват подобни неща. Нямам проблеми в момента, казали сме си каквото има да си кажем. Дала съм изискванията си, в рамките на нормалното, за подготовката”, добави Раева.

След последната пресконференция, на която стана ясно, за създалата се ситуация около осигурените условия от страна на федерацията за националния отбор, Илиана Раева и Мария Гигова са се срещали поне пет пъти, но самият треньор обяви, че няма проблем между двете. “Тя е моят президент и аз очаквам тя да ни помага за Олимпиадата. Мария Гигова заема много отговорен пост в международната федерация и ще ни бъде от полза по време на Олимпиадата”, допълни Илиана Раева, която бе избрана за треньор на месец септември, заради успешното представяне на ансамбъла на България на Световното първенство във Франция.