Главният треньор на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева изпрати чрез БТА отворено писмо до медиите и българската общественост във връзка с предстоящите парламентарни избори и слуховете, които я свързват с политическата пария „Лидер”:

Това писмо е провокирано от многобройните обаждания, които получих във връзка с предстоящите парламентарни избори 2009 и свързването на моето име като мажоритарен кандидат на Политическа Партия „Лидер” в град Русе.

Ето защо искам да се обърна към българските медии и общественост и да заявя, че името Илиана Раева, което е лансирано от ПП "Лидер" не е на спортистката Илиана Раева. Това име аз съм изграждала с труда си, таланта си и поведението си.

Дълги години съм градила авторитета си! Затова за мен не е без значение, как хората възприемат моята обществена позиция.

Явно в град Русе имам съименичка, в тази връзка и с изложеното по-горе, моля името на шампионката и треньорката Илиана Раева да не се свързва с партия "Лидер".

Очаквам това да бъде изяснено от водачите на партия "Лидер" по подходящ начин във водената от тях предизборна кампания.

С уважение: Илиана Раева - световна и европейска шампионка по художествена гимнастика, главен треньор на националния отбор по художествена гимнастика.