Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева подкрепи вече бившата националка Моника Минчева, която сложи край на кариерата си преди броени дни. През изминалите два сезона талантливата грация бе втора състезателка в тима ни след Силвия Митева.

Една от основните причини, поради които Моника Минчева взе това тежко за нея решение, е стара травма, в следствие на която миналата година тя дори лежа в болница. Въпреки че получи редица критики заради отказалата се гимнастичка, Илиана Раева застана зад състезателката си и заяви, че това е едно зряло решение.

„Моника Минчева се отказа след последното контролно. Първо, получи една много тежка травма, заради която миналата година лежа в болница. Второ, тя самата е преценила, че това й е максимумът и повече от това не би могла да даде“, сподели Илиана Раева.

„Странното от всичко е, че докато играеше, имаше хора, които ме обвиняваха защо Моника играе. Същите тези хора, сега, когато Моника се отказа, ме обвиняват, защо се е отказала. Ако ме питате мен, това е едно правилно решение. Това е едно много интелигентно момиче. Наистина един спортист трябва да знае кога е таванът му на възможностите и да знае кога да се откаже. И аз мисля, че тя постъпи правилно. Така тя даде път на младите“, добави още Илиана Раева, която даде да се разбере, че най-вероятно ролята на втора националка към момента ще играе Биляна Проданова, която вече е напълно възстановена от тежка контузия на коляното.

Отказването от състезателна кариера обаче, далеч не означава, че един ден Моника Минчева няма да се завърне в залата, тъй като има какво да предаде като треньор на по-младите гимнастички.