Илиана Раева: Меко казано обезглавиха Владинова

Невяна Владинова източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Невяна Владинова източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева взе отношение по ниската оценка, която получи Невяна Владинова на съчетанието си на бухаки във финала на Европейското в Будапеща. Грацията ни игра много силно, но получи четвърта по сила оценка и остана извън призовите места. Раева коментира, че това е било меко казано обезглавяване на плевенчанката и добави, че това е част от състезанията в нежния спорт.

„Това бе подигравка. Няма контестация, защото никой не е очаквал. По принцип в българския отбор имаме вяра да не дърпаме дявола за опашката и да не ходим с контестацията с джоба. Всички останахме шокирани от оценката. Много меко казано - това бе обезглавяване на Невяна Владинова“, започна Илиана Раева пред БНТ.

„Нямам никакво обяснение за тази оценка. Но това е част от състезанията по художествена гимнастика. За нас бе много важно да овладеем чувствата на Неви в този момент, защото тя знаеше, че е изиграла едни много силни бухалки. Нашите колеги от Беларус също дойдоха и казаха, че са шокирани от тази оценка. Но аз й казах, че ще има да й дават и нека й го дадат на Световното първенство", добави още бившата гимнастичка.

Невяна Владинова спечели бронз на композицията си на лента, а другата ни представителка Катрин Тасева завърши втора на съшия уред.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика Илиана Раева

Други спортове