Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиaна Раева заяви, че в Левски всичко е генерално сбъркано, но Наско Сираков може да върне отбора там, където му е мястото.

Думите й идват по повод равенството на "сините" 0:0 срещу казахстанския Иртиш в мач от 1-ия предварителен кръг на Лига Европа.

"На "Георги Аспарухов" за мен има генерално сбъркана история. Успя само поколението от 94 г. във футбола, защото имаше една много стройна система за работа със спазване на точната йерархия. След промените нещо се случи в българския футбол. Няма я цялата организация, според мен. В Левски я имаше преди няколко години, но се наруши и унищожи и всеки път се започва отначало и от нулата, което е много жалко“, заяви Раева.

„Наско Сираков е върнат, защото всичко е на дъното. Знам, че Наско ще даде цялото си сърце, сам трудно ще направи нещата. Той трябва да направи магии, за да успее да направи Левски отново отбор от средно европейски ниво", каза съпругата на "синята" легенда, която беше гост в рубриката "Дартс" в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7.

Илиана Раева говори и по темата за художествената гимнастика. "След като станахме световни шампиони в Монпелие има драстична промяна на бройката на децата в залите в цялата страна. Има огромен интерес и от страна на родители, момиченца. Искат да бъдат като златните каки, което е много хубаво. Тук е много важна съвместната работа с медиите. Кое и как да се популяризира и как да се даде тласък на важните и ценностните неща за обществото и на спортистите", каза още Раева.

Председателят на БФХГ разкри и какви са причините да създаде партия. „Обединяваме качество, професионализъм, морал и ценностна система. Онова, което липсва в политиката сега, е ценностна система и морал. Това е хуманизиране. Нашата партия апелира към такова нещо. Аз ще убеждавам хората само с делата си, с нищо друго.“