Техническа грешка при подаване на състава ни за Световното по художествена гимнастика в Япония през септември за бг медиите, изхвърли от ансамбъла ни жени Елеонора Кежова. Красавицата бе контузена и не успя да стартира сезона, но вече тренира на пълни обороти и е на лагер с останалите във Варна. Тя бе част от тима, спечелил бронз на Олимпиадата в Атина, и се завърна заедно с близначките Танчеви и Криси Рангелова, за да спечели злато.

„Елеонора тренира. Следя всеки ден, какво се случва с тима. Разбира се, че ще разчитам на нея за Световното в Япония. Тя е заявена в състава ни, вече е възстановена. Живот и здраве, смятам че ще помогне много на тима, за да постигнем мечтата си. Важно е за е здрава.”- заяви специално за Гонг национален треньор Илиана Раева. Тя е на кратка почивка със съпруга си Наско Сираков, но всеки ден звъни по време на тренировка и се информира в детайли за работата на избраничките си.

„Готвим се трета седмица при прекрасни условия във Варна. Залата в ДКС е много добра. Свършихме важна работа. Елеонора тренира пълноценно, доволна съм от работата на момичетата.”-сподели помощник треньорът Ина Ананиева.

Ансамбълът ни жени стартира успешно сезона, но най-важното изпитание е Световното в Япония. Там конкуренцията ще е огромна, но композициите на българките вече се харесаха на съдиите и с много труд през лятото, ако бъдат изиграни чисто в страната на изгряващото слънце, имаме дори шанс за така бленуваното злато.