Президентът на БФХГ Илиана Раева е изключително доволна от проведеното държавно първенство категория Елит, което завършва днес в столичната зала "София".

"Една поредна моя мечта се сбъдна! БФХГ организира държавно първенство по художествена гимнастика на най-високо професионално ниво. Днес завършва едно изключително първенство във всяко отношение. Три фантастични шампионки в трите възрастови групи -жени, девойки старша и девойки младша - Боряна Калейн (Левски Триадица и носителка и на приз "Мария Гигова"), Стиляна Николова (Етър Елит) и Елвира Краснобаева (Грация Варна) Отлична организация на състезанието!", каза Раева за фейсбук страницата на централата.

"Браво на главния съдия Росина Атанасова. Адмирации за визията на залата, която беше на най-високо професионално ниво и създадените условия за състезатели, треньори и съдии. Поздравления за Гергана Йорданова, Моника Панайотова, клуб "София Спорт 2017", който беше домакин на състезанието с президент Кристина Шикеровa. БФХГ осигури и трите дни излъчване на живо за нашите многобройни фенове от цялата страна и целия свят", добави Раева.

"Искам да поздравя всички клубове, участвали в състезанието за видния труд, който е положен в работата и за израстването във всяко отношение на елитните гимнастички. Горда и щастлива съм с огромния ви труд. Искам да поздравя и съдиите. Аз винаги съм недоволна от съдийството, но на това състезание мога само да ви кажа, че работихте много и отговорно. Браво! Вярвам, че подарихме на нашите верни фенове едно незабравимо държавно първенство Елит с истинска силна и красива спортна битка, с много добре подготвени състезателки в националните отбори и в клубовете в страната и с прекрасни и достойни медалистки във всички възрасти. За мен беше истинско удоволствие", коментира още президентът на БФХГ.