Клубът по художествена гимнастика “Илиана” вече има нов спонсор. Канадската фирма Дънди Прешъс Металс сключи договор с клуба, чийто президент е Илиана Раева. Чрез спонсорството на компанията ще бъдат закупени екипировка и уреди, както и ще бъде обезпечена подготовката и участия на състезателките от клуба в престижни вътрешни и международни състезания през следващата година.

Илиана Раева разкри каква е рецептата за дългогодишното съществуване на нейния клуб и начинът, по който тя намира изход, дори и в трудни моменти: “Никога не се отказвам, докато не намеря това, от което имам нужда. Хората трябва не да приказват, а да бъдат по-настоятелни и да знаят какво искат, и да знаят как да го направят. Тук сме царе да говорим и да обсъждаме, и да оплюем някой. Проблемите са големи, а тия фантастични деца, които имам трябва да ги обезпеча. И ако трябва, аз ще съм просекинята, а не те!”

Любопитното е, че новият спонсор на клуб “Илиана” осъществява дейност и в България, като разработва златното находище в Челопеч. На официална пресконференция, на която присъства и министърът на спорта Свилен Нейков, Илиана Раева подари благодарствен плакет на Алекс Нестор, директор в международната компания.

“Радваме се, че нашата компания има възможността да подкрепи развитието на гимнастическия клуб. Вярваме, че те ще постигнат много успехи ще се превърнат в новите златни момичета на България”, сподели от своя страна Нестор.

Къде на шега, къде – не, представителят на Дънди Прешъс Металс обяви, че се надява с добитото злато от мините, да бъдат направени и много медали за състезателките на клуб “Илиана”.

Спонсорският договор е за срок от 1 година, а сумата, която ще бъде предаставена не бе оповестена. За сметка на това, Илиана Раева разкри каква е издръжката на найния клуб за година - между  160 и 200 хиляди лева.