Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че съжалява за изпуснатия медал на олимпийските игри в Лондон.

Българските грации бяха трети след изпълнението с пет топки, но допуснаха грешки на обръчи и ленти и завършиха шести в крайното класиране.

"Изпуснахме 100-процентов медал. Да не кажа и сребърен медал. Много силно първо съчетание, много добре оценено от съдиите. Допуснахме много грешки на второто съчетание. Дори оценката, която взехме, беше по-висока, отколкото трябваше.

Адски много съжалявам. Честно казано не съм очаквала да допуснат толкова грешки. Много бяха подготвени. В момента какво да ви кажа - много е тежко. Момичетата те спират да плачат. Това беше нарисуван сребърен медал. Ако го бяхме изиграли второто съчетание, което ни е по-силно от топките. Безкрайно съжалявам, че разочаровахме толкова много хора, които са искали да спечелим медал", каза Раева след състезанието.

"Напрежението явно беше много голямо и не можахме да се справим", добави капитанката Михаела Маевска, която приключва спортната си кариера след олимпиадата.