Четири града в България ще бъдат домакини на „Снукър на Открито“, като част от кампанията „Избери Снукъра“, която се организира от Българска Снукър Федерация с проект към националната програма за изпълнение на младежки дейности от Закона за Хазарта, финансирани от Министерството на спорта.  

От 14 до 19 август всички младежи в София, Пловдив, Кюстендил и Враца ще могат да се докоснат напълно безплатно до снукър маса, където ще ги очакват двама от най-добрите български играчи Братислав Кръстев и Георги Величков. Брандо е и първият лицензиран треньор у нас по снукър.

В четирите града ще се проведат информационно-обучителни сесии под формата на демонстрации на професионалисти и тренировки на открито. За целта ще бъдат поставени снукър маси на открито, които ще бъдат позиционирани под шатри в центъра на всеки град. Преди старта на инициативата ще има подробна информация за тренировките на открито.

Целта е всички младежи да се запознаят със снукъра отблизо и да разберат къде и как да тренират или да играят снукър за удоволствие. Събитието във Враца ще се състои с подкрепата на Спортен клуб по снукър Мездра 2013 и под патронажа  на кмета на Враца Калин Каменов.  Събитието в Пловдив ще се състои с подкрепата на заместник-кмета Георги Титюков. 

Кампанията „Избери Снукъра“ се състои в три направления – „Снукър на открито“, „Снукър на колела“ и „Уикенд на отворените врати“. По време на „Снукър на открито“ в четирите града ще има специално оборудван автобус  с мултимедия и други аксесоари за кампанията, който ще въведе младите фенове на снукъра в автмосферата  на спорта. В края на кампанията местните снукър клубове ще осигурят безплатен достъп до своите снукър маси, за да могат всички участници да се докоснат до реалната среда на снукъра.