Ясно е кои грации ще се борят за квота за Младежката олимпиада в Москва

Татяна Воложанина източник: facebook.com/BGRGfederation

Татяна Воложанина източник: facebook.com/BGRGfederation

Татяна Воложанина и Анна Келман ще се борят за квота за Младежките олимпийски игри на квалификацията в Москва, съобщават от федерацията. Воложанина, която е от клуб Левски-Илиана спечели последното контролно на националния отбор – девойки (индивидуално), а втора се класира представителката на Чар ДКС Варна. По регламент класиралите се на първите две места грации спечелиха право да се борят за място на престижната надпревара.

Елизбет Йовчева остана на третото място. По-рано тя прекара грипно заболяване и затова не бе в оптимална форма. Вая Драганова пропусна проверката заради контузия.

Квалификацията в Москва ще се проведе на 12-15 февруари,като на нея могат да участват по две гимнастички от държава, а квота може да вземе само една гимнастичка от страна.

Първите 18 класирали се в Москва ще заминат на Младежката Олимпиада, която ще се проведе през месец октомври в Аржентина.

източник: facebook.com/BGRGfederation

Старши треньорът на национален отбор - девойки (индивидуално) Силния Стойнева заяви след края на контролното: „Всички се представиха добре с оглед етапа на подготовка, най-добрата ни гимнастичка при девойките Елизабет Йовчева за съжаление изкара вирусно заболяване, което й попречи на тренировките и наруши моментната й форма“.

„Все още се допускат грешки, но мисля, че двете момичета - Татяна Воложанина и Анна Келман - показаха много добра форма и с оглед на цялостното им представяне до сега на контролните смятам, че ще се преборят за квотата за младежката олимпиада през есента“, завърши Стойнева.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика

Други спортове