Завърши Държавното първенство на България по Т20 - олимпийският вариант на крикет, който е включен в програмата зa Игрите през 2028 година в Лос Анджелис. В първенството участваха 8 отбора и срещите се проведоха по регламента на международната федерация.

В първия полуфинал се срещнаха отборите на  Индо-български крикет клуб /ИБКК/ и КК Академик. В този двубой ИБКК  нямаха никакви проблеми срещу студентите от медицинска академия, които са голяма част от състава на КК Академик. Те спечелиха двубоя със 74 ръна, а техният капитан Пракаш Мишра направи забележителното постижение от 85 ръна и 2 уйкета и затвърди резултата си за МVP за целия сезон.

Вторият полуфинал беше между отборите на КК Берберианс и КК Юлис /съставен изцяло от студенти от Тракийския университет от Стара Загора/,  които спечелиха срещата с 20 ръна и това им даде право да играят елиминационна среща с КК  Академик за участие във финала. В този елиминационен мач Студентите от София се представиха значително по-добре и спечелиха с 9  уйкета разлика.

Финалният двубой беше повторение на единия полуфинал ИБКК срещу  КК  Академик. Мачът протече отново под диктовката на ИБКК, които спечелиха купата и златните медали с 40 ръна разлика. Това е първата шампионска титла  на ИБКК по Т20 и тя доказа прогреса на този отбор през тази година. След участието в Европейската крикет лига в Испания през месец февруари, спечелените Европейски крикет серии в София през месец април тази година Държавното първенство беше третият им трофей за годината.  Едно много добро представяне и на техния капитан Пракаш Мишра, който стана най-добрият играч на първенството.

За поредна година федерацията ни по крикет използва платформата CricHeroes за регистрация на всички свои официални мачове при мъже и жени от ДСК  и МСК. 

"Рано е още за анализи за годината, но изминалият шампионат беше едно от хубавите неща, които се случиха през 2022 година за българския крикет. Нивото на участващите отбори се е повишило, липсва доминация на един отбор, както беше в миналото, силите на първите четири отбора са изравнени и всичко това дава и положителен ефект в играта на националния ни отбор. Факт е, че ИБКК за пръв път става държавен шампион, отбора на КК  Юлис за пръв път спечели медали от държавно първенство, а двукратния шампион в предишните години - КК БСКС не можа да вземе дори медал. Надявам се, че това ще мобилизира пловдивските медици за останалите турнири до края на годината, защото ние разчитаме на тях и на техните играчи в националния ни отбор", сподели проф. Николай Колев учредител и ръководител на федерацията по крикет.