Отборите на КЦМ 2000 Груп Пловдив и Лев Инс София се класираха за финала на най-престижната минифутболна надпревара на България – Шампионската лига на страната. В първия полуфинал пловдивчани надиграха столичния тим Малки Страсти с минималното 2:1 и за първи път в своята история достигнаха до последния мач в турнира.

Съперник на КЦМ във финала ще бъде друг тим от София. "Сините" от столицата надиграха съгражданите си от Актив Комерс с 4:3. Така миналогодишния носител на Купата от ЛИГА БЪЛГАРИЯ, ще опита да стане и шампион на страната. Двубоят е на 3 юни от 14:30 часа и ще се изиграе на терена на Спортен Комплекс Самоков.

До финалната среща във втория по значимост турнир - ЛИГА БЪЛГАРИЯ, се класирана столичния Милки Груп Био и Ел Старс Елин Пелин. В инфарктен полуфинал, столичани надиграха Оптимист Бургас след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата приключи 4:4.

Другият финалист Eл Старс отстрани носителя на трофея за 2014 - АФК Верея Стара Загора със скромното, но напълно достатъчно 2:1. Финалът в надпреварата ще се проведе в 13:15 часа. Финалният турнир от две надпревари беше открити от кмета на Самоков Владимир Георгиев.