Най-добрият ни състезател в скоковете на батут Ясен Иванов е под въпрос за участие  в Световното първенство. Домакин на шампионата от 9 до 19 ноември е столичната "Арена Армеец". Националът ни е получил контузия в глезена снощи по време на тренировка. В момента е под лекарско наблюдение. От ръководството на федерацията се надяват Иванов да успее да се възстанови до старта на състезанието, тъй като той е единствения ни представител в категорията на мъжете.

"Ясен получи контузия по време на тренировката снощи. Глезенът му е натъртен сериозно от външната страна. Днес е на специално наблюдение при д-р Иванов. До състезанието има още 8-9 дни, мисля че до тогава ще се възстанови и ще участва", разясни президентът на федерацията Стоян Димитров.

В надпреварата ще участват над 1800 състезатели, като България ще бъде представена от 15 спортисти.

"Големи надежди за медал възлагаме на бронзовия ни медалист от световното първенство Мариян Михалев. Той е в много добра форма и вярваме, че ще спечели медал. При дванадесетгодишните разчитаме на Валентин Стоянов и Мартин Димитров", допълни Димитров.

Специални гости на шампионата ще бъдат първите олимпийски шампиони в този спорт – Ирина Караваева и Александър Москаленко. У нас на 10 ноември пристига и президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, който три дни по-късно ще бъде удостоен с званието „Почетен професор“ на Националната спортна академия "Васил Левски".