Беше изтеглен жребият за Европейското първенство по бадминтон в Ла Рош сюр Йон (Франция), което ще се проведе от 26 април до 1 май.

При жените първата ни ракета Линда Зечири е поставена под №8. Бронзовата медалистка от Карлскруна 2012 почива в първия кръг, а във втория очаква победителката от двубоя между Сабрин Жаке (Швейцария) и Клариса Търнър (Уелс).

"Като цяло доста тежък жребий, защото в моята част на схемата са едни от най-силните непоставени като Жаке и украинката Мария Улитина. Надявам се да се преборя с тези съпернички и да продължа максимално напред. Готова съм за европейското и ще дам най-доброто, на което съм способна", заяви Зечири.

Петя Неделчева ще играе в първия кръг срещу Даня Кугел от Израел. 

Тази седмица носителката на сребърно и бронзово отличие на двойки от шампионати на континента игра на турнира в Сингапур, където отпадна във втория кръг на квалификациите.

На двойки Габриела и Стефани Стоеви са трети в схемата. Сестрите започват срещу турския дует Фере и Язган.

Преди малко българките отстъпиха във втория кръг в Сингапур на световните номер едно Мацумото и Акахаши от Япония с 16:21, 16:21.

При мъжете навършилият днес 30 години Благовест Кисьов стартира с двубой срещу Никс Подосиновикс от Латвия. При успех, бадминтонистът от Първомай се изправя срещу европейския шампион Ян Йоргенсен от Дания.

На двойки Даниел Николов и Иван Русев срещат германците Ламсфус и Зайдел.

Европейското първенство е последният турнир, валиден за олимпийска квалификация и след неговото завършване ще са ясни участниците за Рио де Жанейро.