Управителния съвет на българската федерация по художествена гимнастика утвърди състава на националния отбор-индивидуално. Симона Пейчева, Стела Султанова, Моника Минчева, Марина Стоименова, Елизабет Паисиева, Силвия Митева, Боряна Йорданова, Биляна Проданова, Филипа Сидерова и Ваня Кирова ще представят България. Освен това на последното заседание на централата бе приета програмата за провеждане на Общото-отчетно събрание на 26-ти април и бе приет бюджета на федерацията за 2007 година.

УС прие и предложението на Дисциплинарната комисия на БФХГ за налагане на наказание на Лили Игнатова за нарушени морално-етични и професионални норми на поведение.

На свое заседание на 15-ти февруари Дисциплинарната комисия във връзка с решение от 13-ти февруари на УС на централата разгледа изложение от председателя на съдийската комисия Мария Петрова и докладна записка от лекаря на националния отбор Маца Панова. От материалите предоставени за разглеждане е видно нарушение на етичните и професионални норми от старши треньора на националния ансамбъл за жени Лили Игнатова. Тя е нарушила чл.18 от подписания договор с БФХГ през

2006 година, като е поемала задължения, за които не е изрично упълномощена от възложителя, а именно свързвайки се с д-р Емил Трифонов, който от своя страна нерагламентирано е извършвал вмешателство в работата на националния ансамбъл. Освен това Лили Игнатова по време и непосредствено след официалното контролно на националния отбор-ансамбъл на 25-ти януари е имала арогантно, скандално и непрофесионално поведения спрямо председателя на съдийската комисия, недопустимо и неуважително отношение към съдиите, които доброволно изпълняват своите съдийски задължения, за да са полезни в учебно-тренировъчния процес на националните състезателки. Игнатова си е позволила в присъствието на официални лица от ДАМС и гости да отправя обиди към съдиите, с което си поведение е уронила престижа и авторитета на БФХГ, нарушавайки чл.19 от подписания договор.

Имайки предвид нарушените морално-етични и професионални норми на поведение от страна на Лили Игнатова, съгласно Дисциплинарния правилник на БФХГ ДК на федерацията ще глоби Игнатова с 200 лева (на основание чл.3, ал.3 и ал.4 от

Правилника налага наказание). Предложението на ДК е подписано от председателя Цветан Ботев и членовете Дорча Калчева и Красимира Праматарска.