Точно 15 дни преди да навърши 16 години Тодор Тодоров (плуване) бе и официално обявен за Спортен талант на „Еврофутбол“ – това стана ясно днес, 30.05.2017 г. на специална церемония, състояла се в Спортното училище „Юри Гагарин“ в Бургас. Той получи чек на стойност 3 835 лева, а средствата по едноименната програма на българския букмейкър ще бъдат изразходени за закупуване на екипировка, за провеждането на два подготвителни лагера, за участие в три състезания и за възстановяване.

„Искам да приветствам Тодор с „Добре дошъл“ в семейството на Спортните таланти на „Еврофутбол“ и да му пожелая програмата да му помогне да развие още повече своите състезателни и личностни качества“ – заяви Елица Иванова от „Връзки с обществеността“ на „Еврофутбол“ при връчването на символичния чек на Тодор. 

„Поздравявам Тодор за честната победа и за неговата борбеност! Обръщам се и към вас – неговите съученици и съотборници и и ви призовавам да се възползвате от шансовете, които програма „Спортни таланти“ ви предлага – кандидатствайте и се надявам догодина някои от вас да са също част от семейството на „Еврофутбол“!“ – допълни Илиана Николова – изпълнителен директор на партньорите по програма „Спортни таланти“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

„Благодаря на „Еврофутбол“ за доверието и най-вече на всички хора, които гласуваха за мен и спомогнаха да бъда избран за Спортен талант на публиката, ще се постарая тази година да изпълня поставените си цели!“ – каза развълнуваният младеж.

Припомняме, че Тодор събра най-много гласове – 594 в анкетата „Спортен талант на публиката“, която се проведе от 28.04. до 14.05.2017 г. на сайта talanti.eurofootball.bg. С почти 130 гласа по-малко втори остана Александър Сръндев (триатлон), който също получи финансиране по програмата 

„ За нас е голяма чест, че сте избрали наш ученик за Спортен талант на „Еврофутбол“! Радвам се, че оценявате неговия талант и ви обещавам, че ще помогнем за неговото развитите с каквото можем!“ се обърна директора на Спортното училище, г-н Георги Георгиев, към представителите на букмейкърската къща и на Фондацията.  

Сред присъстващите на церемонията бяха съученици, преподаватели и съотборници на Тодор, неговата треньорка и семейството му. 

Вече девет години Тодор е състезател на ПК „Черноморец” – Бургас. От международни турнири има 7 златни, 16 сребърни и 6 бронзови медала. Сред едно от най-важните му състезания тази година са младежките Олимпийски игри в унгарския град Дьор от 22.07 до 30.07.2017 г., чиято подготовка се поема от „Еврофутбол“.