В почивния ден за японците - неделя доста сили изразходиха българските сумисти в школата на Токийския университет. Петър Стоянов и Христо Христов се изявиха на глиненото дохио, а Даниел Иванов получи ден почивка, за да може да зарасне голямата рана на коляното му.

Вожда отново си спретна допълнителни преборвания със световния първенец за 2007 и вицесветовен за 2008 Йошида Ямагучи. 15 схватки направиха двамата, като японецът отново бе надвит и отчаян.

Христо Христов – Японеца се върна на дохиото след ден почивка. Заради мощната си фигура голяма част от другите сумисти не си го избират за противник, за да не бъдат повалени.

Даниел Иванов пък изгледа сблъсъците на всички и изведнъж бе изненадан от възрасне японец, който започна да разтрива палците на краката му. Първоначално езиковата бариера доведе до комични погледи, но след намирането на преводач се разбра идеята и съветът на човека. Оказа с, че това е брат на старши треньора на школата Танака. Той отдели доста време на Мъдрия. Като основният ми съвет бе: „Грижи се за палците! Те са най-важното в сумото”. Японецът огледа отблизо мускулатурата на българина, раната на коляното му, но над 30 минути отдели на палците. Как трябва да бъдат тренирани, масажирани, раздвижвани, с каква постройка при начало на схватка, в свободното време, поддържани, пазени и т.н. „Палците са най-важното! Тренирай ги, масажирай ги, за да станеш по-як”, повтори многократно братът на Танака и лично показа на Даниел Иванов как да се грижи и тренира за палците – най-добрият начин е с рачешко ходене.