Двукратната световна шампионка по художествена гимнастика Яна Кудрявцева е подготвила нова програма за стартиралия вече сезон. Младата състезателка има ново съчетание с бухалки, поставено по музика на Николай Римски-Корсаков. Според руските медии, това е едно от най-очакваните изпълнения по време на Гран при на Москва.

„За бухалките избрахме „Полетът на бръмбара“ - много интересно беше да поработим на нея. Сериозна роля мисля, че изигра за Яна това, че й е харесвало изпълнението на Наталия Годунко, когато нейният хит беше „Полета на бръмбара“ на лента. Най-вероятно Яна помни изпълнението на Годунко. Разбира се, ние не избрахме лентата, а бухалките. Не знам дали ще ни се получи, защото това съчетание беше хит“, сподели личният треньор на Яна Кудрявцева – Елена Карпушенко.

„Обръчът ни е класически, а за лентата избрахме танго. За топката избрахме блус, постарахме се да намерим нов стил, защото при Яна досега топката винаги е била нежна, класическа. Този път композицията с топка решихме да е по-съвременна“, сподели треньорът.

„Постарахме се да направим нови програми, които да се отличават от предишния характер. Искахме да направим нещо ново от гледна точка на хореографията, имаме и нови интересни елементи“, добави Карпушенко.

Другата руска представителка в Москва ще бъде Маргарита Мамун.

По програма многобоят при жените и девойките в индивидуалната надпревара е в събота, а в неделя са финалите при ансамблите жени, девойки и при жени индивидуално. България ще бъде представена от Мария Матева при жените.