Яна Кудрявцева вече е от онази величина гимнастички, които трудно могат да бъдат сравнени с поколенията преди нея. Руската състезателка по художествена гимнастика отдавна диктува модата, и не само я диктува, но и продължава да изкачва връх след връх, дори и той да изглежда недостижим.

Новата вълна състезателки на Сборная демонстрират космически висини, всички съчетания са изработени до степен близка на перфектността, а елементите, които Яна Кудрявцева изпълнява сякаш не изискват никакви усилия. Просто става сутринта, измива си очите и прави всичко с лекота.

Яна Кудрявцева е за трета година в София. И за трета година изпълва българската публика с възхищение по време на Световната купа в Арена Армеец. Доказателството са топлите отзиви и шумните аплодисменти преди и след нейните съчетания.

„България по принцип много ми харесва, за трети път съм тук. За трети път оставам с прекрасни впечатления от страната, от състезанието, всичко много ми харесва. В неделя е последният ден, ще се постарая да не допускам грешки. Но България действително много ми харесва“, сподели пред Gong.bg грацията.

Рускинята отново грабна с лекота златния медал. Дойде и го взе, сякаш цялото злато на света й принадлежи. Тя е най-младата абсолютна световна шампионка в историята на художествената гимнастика (15 години). Тя е първата състезателка, спечелила индивидуалния многобой в дебютния си сезон. Тя е първата, получила оценка от 19.000 точки по новата 20-бална система за съдийство.

Въпреки че грабна златото в многобоя на Световната купа Яна Кудрявцева не скри, че основаната й цел през сезона е шампионатът на Стария континент.

„Засега основната ни цел остава Световното първенство, ще се постарая да попадна на Олимпиадата, но засега това, към което сме насочили мислите си е Световното. Много е приятно да се състезаваме в тази зала, защото ни приемат много добре тук“, коментира Яна Кудрявцеа.

В нейна запазена марка се превърна съчетанието с топка. Може би защото само рускинята може да гали уреда по този невероятен начин. Сякаш цялото й същество е един притегателен център, който не позволява на топката да своеволничи. Просто като приливна вълна Яна Кудрявцева минава и заравнява почти всичко преди нея. Ако не ми вярвате, убедете се сами – Арена Армеец ви очаква и в неделя, 16 август.