Щафетата на Ямайка, с участието на невероятния Юсейн Болт, триумфира на 4х100 метра на Световното първенство в Берлин. Това е трети златен медал за спринтьора, който преди това стана пръв на дистанциите 100 и 200 метра. Сега обаче щафетата на Ямайка не успя да подобри световния рекорд, но въпреки това записа второ най-добро време.

Щафетата на Ямайка финишира за 37,31 секунди. Втори се класираха лекоатлетите на Тринидад и Тобаго с 37,62, трети остана тимът на Великобритания с 38,02.

Малко преди това, при жените, отново Ямайка спечели златото. Симоне Фейси, Шели-Ан Фрейзър, Алийн Бейли и Керън Стюърт, в отсъствието на защитаващия титлата си квартет на САЩ, който отпадна на полуфиналите поради падане а Муна Лий на трети пост, бяха без конкуренция и финишираха първи за 42,06 секунди.

Среброто взе четворката на Бахама (Шеника Фъргюсън,Чандра Стъръп, Кристин Амертил и Деби Фъргюсън Маккензи) - 42,29 секунди

Бронзът стана притежание на домакините от Германия (Марион Вагнер, Анне Мьолингер, Катлийн Чирх и Ферена Зайлер) - 42,87 секунди.