И златен медал за ансамбълa ни девойки на "Sofia Cup"

 източник: facebook.com/BGRGfederation

източник: facebook.com/BGRGfederation

Ансамбълът ни при девойките, в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Везирска, Биляна Писова, Бояна Гелова и Лидия Василева, спечели златните медали във финала с 10 бухалки на международния турнир по художествена гимнастика "Sofia Cup" в "Арена Армеец". Момичетата на Мария Кънчева играха уверено и без грешка, и получиха оценка 16.550 точки, с което безапелационно завоюваха първото място. 

Ансамбълът ни девойки със сребро в многобоя

„Доволна съм. Беше ни много приятно да си изиграем съчетанията без грешка в София. Истината е, че в многобоя допуснахме грешка и рускините справедливо успяха да ни победят.  На Европейското в Будапеща ние ще започнем да се борим от нулата, защото всяко състезание е само за себе си, тези медали ги спечелихме тук и сега. До Европейското има да отработим съвсем малки детайли – още по-точни фигури или още някой поглед, който има да уточним, но наистина останаха много дребни неща, които могат да подобрят представянето ни“,  заяви след състезанието наставникът на тима Мария Кънчева.

„Състезанието го издържахме, преодоляхме се и си свършихме работата. Златните медали на гърдите ни тежат, защото зад тях има много труд и постоянство. Във втория ден за многобоя може би имаше малко напрежение в самата игра. Първият ден бяхме много спокойни, както и на финалите. На нас ни е приятно да играем пред нашата публика, за да я зарадваме. Ние играем за публиката, за да може тя да е щастлива, тогава и ние сме щастливи“, споделиха момичетата след награждаването.

На второ място се класира петорката на Беларус с оценка от 15.800 точки, а трети със същия резултат от 15.800 точки са гимнастичките на Италия, водени от внучката на Жулиета Шишманова – Жулиета Канталупи. 

Победителят в многобоя - ансамбълът на Русия допусна груба грешка и не намери място на подиума, като завърши 8-ми с 14.600 точки.

Не забравяйте, че емоциите около художествената гимнастика продължават. В края на седмицата "Арена Армеец" ще бъде домакин на Световната купа, където страната ни ще бъде представена от Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъла (жени). Турнирът ще се проведе от 5 до 7 май. Билети за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. За квалификациите, които ще се проведат в петък и събота, цените са 5, 10 и 15 лева, а за финалите -  пропуските струват 10, 15 и 20 лева.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика

Други спортове