Тримата български национали от първия ден на борбата класически стил от европейските игри в Минск запазиха шансове за репешажи. Иво Ангелов (60 кг), Свилен Костадинов (67 кг) и Даниел Александров (77 кг) загубиха в различни етапи от турнира, но техните съперници стигнаха до полуфиналите и могат да ги изтеглят на битки за бронзовите медали.

Иво Ангелов, европейски, световен шампион и спортист на България за 2013-а, започна турнира с убедителна победа в първия кръг. Той спечели пет точки в първата част срещу Кристофер Кремер и германецът върна само три от тях във втората за крайното 5:3.

На четвъртфиналите обаче българинът отстъпи на Жора Абовян, след като поведе с точка в началото, но през втората част украинецът спечели четири и победи с 4:1. На полуфиналите Абовян ще се бори с арменеца Степан Маранян.

Свилен Костадинов беше туширан на старта от арменеца Карен Асланян, който след това победи норвежеца Ховард Йоргенсен с 6:1 и се класира на полуфинал. В него Асланян ще се бори с грузинеца Шмаги Болквадзе.

Даниел Александров пък отпадна след равенство 3:3 срещу Александър Чехиркин, който направи последната успешна атака в схватката. Впоследствие руснакът надви и Алекс Кесидис от Швеция с 6:0, за да стигне до полуфинал срещу турчина Емре Башар.

Полуфиналите започват след 18 часа българско време, а репешажите са утре преди обед. Националите обаче имат шанс за три медала още днес, защото Мими Христова (57 кг) ще играе финал при дамите, а Миглена Селишка (50 кг) и Тайбе Юсеин (62 кг) са в схватките за трето място.